We gaan mee doen aan de 24 uurs wedstrijd over het IJsselmeer, Markermeer, Wadden zee en Noordzee. 27 augustus t/m 28 augustus 2021.

In deze wedstrijd waarbij 24 uur lang wordt gevaren komt alles samen, navigeren, zeil trim, getijde, meteo/weer interpretatie, wacht lopen en verder alles wat u de geleerd heeft.

Lijkt het je een leuke uitdaging, we gaan deze wedstrijd met 6 tot 8 personen varen op onze Dehler 42.

Start van de wedstrijd is Vrijdag 27 augustus 2021 om 18:30, Medemblik

Finish 28 augustus om c.a. 18:30 uur, Medemblik

Hierna een groot feest in heel Medemblik en op zondag morgen de uitslagen.

Verzamelen om 12 uur in Medemblik op de vrijdag.

 

Geef je op via e-mail, thom@tpyachting.nl 

Kosten 385 euro per persoon, inclusief een aandenken.

 

 

In tegenstelling tot een zeilwedstrijd waarbij een vastgestelde baan in zo kort mogelijke tijd gevaren moet worden, moet u in deze wedstrijd/tocht in 24 uur zoveel mogelijk gevaren mijlen realiseren. Er  wordt gevaren op het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee. De te varen route kiest u zelf met gebruikmaking van gepubliceerde rakken, die maximaal 2x gevaren mogen worden. U kunt kiezen uit 9 starthavens aan het IJsselmeer en 5 aan het Markermeer, om dan 24 uur later voor de haven van Medemblik te finishen. Als u finisht tussen 23 en 24 uur na uw start had u mogelijk met een andere rakkenkeuze wat meer mijlen kunnen scoren. Bij het passeren van de finish tusen 24 en 25 uur na uw start worden er "strafmijlen" afgetrokken. Binnenkomst vóór het 23e en ná het 25e uur levert een DSQ op. Het zal duidelijk zijn dat een goed inzicht in de meteorologische ontwikkelingen, en de juiste interpretatie van de stroomgegevens op Noordzee en Waddenzee van essentieel belang is. Voor het tijdverlies tijdens het schutten in het Naviduct van de Houtribdijk en de sluizen van de Afsluitdijk wordt een compensatie gegeven. Voor de uitslagverwerking dient u een verklaring in te vullen en voor de starthaven, elke geronde boei, en de finish een barcodesticker te plakken. Na het binnenlopen in Medemblik levert u de verklaring van de gevaren rakken in en kunt u, terwijl u uw ervaringen met mededeelnemers uitwisselt, op de geplaatste monitoren de voorlopige uitslagen volgen. Zondag morgen 10.00 uur vindt bij kasteel Radboud de prijsuitreiking plaats, waarbij elke deelnemer een uitslagenboekje en herinneringsplaquette of jaarcijfer ontvangt.

 

Niet onvermeld mag blijven; de geweldige sfeer in Medemblik als in een tijdsbestek van enkele uren zo’n 700 zeiljachten de havenhoofden passeren, waarbij de Horeca op de kade zijn beste beentje voorzet om het de deelnemers en toeschouwers naar de zin te maken.